LETÖLTÉSEK

Modellkatalógus
Hyundai e-card

Korszakalkotó technológia.

A lenyűgöző teljesítményt intelligens technológiák magával ragadó kínálatával kombináló, egy feltöltéssel akár 481 kilométer megtételére alkalmas, tisztán elektromos kompakt szabadidőjármű újraírja a kategória szabálykönyvét. Gyorsabb töltésének és kecsesebb stílusának köszönhetően új távlatokat nyit meg Ön előtt.

Menetteljesítmények

Megérkezett az elektromos mobilitás jövője.

A lélegzetelállító formatervet és menetdinamikát, valamint ultragyorsan tölthető, 800 voltos akkumulátor-rendszert kínáló, úttörő elektromos kompakt szabadidőjármű teljesítménye megbabonázó. Olyan élvonalbeli, új platformra épül, amely az elektromos mobilitás elterjedésének korában túlzás nélkül technológiai mérföldkőnek tekinthető.

 1. 	0-100 km/h acceleration in 5.2 seconds with the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

  Élvezze a lenyűgöző gyorsulást.

  Az IONIQ 5 sportosan vezethető: a nagy hatótávolságú akkumulátorral szerelt, összkerékhajtású verzió 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára.

 2. The Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV has a 481 km driving range.
  1

  Élvonalbeli, akár 481 kilométeres hatótávolság.

  A Hyundai élvonalbeli, intelligens technológiájának köszönhetően az IONIQ 5 nagy kapacitású akkumulátorral szerelt, hátsókerék-hajtású változata akár 481 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

 3. The Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV has a top speed of 185km/h.

  185 km/óra végsebesség.

  Az IONIQ 5 kiemelkedő menetdinamikát és sportos menetteljesítményeket kínál, végsebessége eléri a 185 km/órát.

  1. The two electric motors of the all-wheel drive version of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.
   2

   Összkerékhajtás.

   Az IONIQ 5 összkerékhajtású kivitelét tengelyenként egy-egy villanymotor hajtja; ezek összteljesítménye 305 LE (225 kW), azonnal ébredő, maximális forgatónyomatékuk 605 Nm. Motorteljesítmény: 70 kW elöl / 155 kW hátul Forgatónyomaték: 255 Nm elöl / 350 Nm hátul Gyorsulás: 0-100 km/óra 5,2 másodperc

  2. The electric motor of the two-wheel drive/ long range battery version of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.
   3

   Kétkerékhajtás.

   Az IONIQ 5 kétkerék-hajtású, nagy hatótávolságú akkumulátorral szerelt változatát a hátsó tengelyre integrált 160 kW-os villanymotor hajtja, 217 lóerővel és 350 Nm forgatónyomatékkal. Motorteljesítmény: 160 kW hátul Forgatónyomaték: 350 Nm Gyorsulás: 0-100 km/óra 7.4 másodperc

  1. 1
  2. 2
  1. The two electric motors of the all-wheel drive/ standard range battery version of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.
   4

   Összkerékhajtás.

   Az IONIQ 5 összkerékhajtású, normál hatótávolságú kivitelét tengelyenként egy-egy villanymotor hajtja; ezek összteljesítménye 233 LE (173 kW), azonnal ébredő, maximális forgatónyomatékuk 605 Nm. Motorteljesítmény: 53 kW elöl / / 120 kW hátul Forgatónyomaték: 255 Nm elöl / / 350 Nm hátul Gyorsulás: 0-100 km/óra 6.1 másodperc

  2. The electric motor of he two-wheel drive/ long range battery version of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.
   1

   Kétkerékhajtás.

   Az IONIQ 5 kétkerék-hajtású, normál hatótávolságú akkumulátorral szerelt változatát a hátsó tengelyre integrált 125 kW-os villanymotor hajtja, 170 lóerővel és 350 Nm forgatónyomatékkal. Motorteljesítmény: 125 kW Forgatónyomaték: 350 Nm Gyorsulás 0-100 km/óra: 8,5 másodperc

  1. 1
  2. 2
  1. The high performance 800 volt technology in the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

   Nagy teljesítményű 800 voltos technológia.

   Az IONIQ 5 az egyik első olyan, sorozatgyártású jármű, amely 800V-os akkumulátor rendszert alkalmaz. Ez ultragyors töltést, megbízhatóan magas szintű teljesítményt, valamint optimális tömeget és helykihasználást eredményez.

  2. The single and dual electric motors inside of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

   Egy vagy két villanymotor.

   A modell elérhető egymotoros, hátsókerék-hajtású, vagy két villanymotoros, összkerékhajtású kivitelben.

  3. The electric all-wheel-drive (HTRAC) logo of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

   Elektromos összkerékhajtás (HTRAC).

   A Hyundai egyedülálló HTRAC összkerékhajtása olyan kiemelkedő 4x4-es képességekkel vértezi fel a IONIQ 5 elektromos kompakt szabadidőjárművet, amelyek révén az soha nem hagyja Önt cserben.

  4. The paddle shifters for the adjustable regenerative braking system of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

   Szabályozható regeneratív fékrendszer

   Növelje a hatótávolságot menet közben. A gépkocsit a villanymotor segítségével lassító, és közben az akkumulátort töltő regeneratív fékrendszer hatásfokát a kormányon elhelyezett fülekkel szabályozhatja.

   EV Platform

   Az E-GMP révén az élen lépünk be az elektromos közlekedés korába.

   Az IONIQ 5 az első olyan modell, amely a Hyundai elektromos, globális moduláris platformját (E-GMP) alkalmazza. Ez a kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez tervezett platform gyorsabb töltést, megnövelt hatótávolságot, tágasabb belső teret és jobb vezethetőséget tesz lehetővé. Az akkumulátor a két tengely között helyezkedik el. Ez optimális tömegeloszlást és mély tömegközéppontot eredményez, és ezáltal javítja a vezethetőséget.

   1. 	 Schematic of Hyundai's E-GMP platform for electric vehicles like the new IONIQ 5 electric CUV.

    Moduláris koncepció.

    Az E-GMP platform a legváltozatosabb járműtípusokhoz, hatótávolságokhoz és életstílusokhoz képes alkalmazkodni, köszönhetően az elektromos járművekre optimalizált technológiákat alkalmazó, szabványosított akkumulátor rendszernek.

   1. 1
   1. Schematic of the motor and battery located low in the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

    Felvillanyozó teljesítmény.

    A belső égésű motor helyén felszabadult térben, egészen mélyen helyeztük el a villanymotort. Az akkumulátor szintén mélyen helyezkedik el, így a jármű tömege ideálisan oszlik meg az első és a hátsó tengely között, ami kedvezőbb vezethetőséget és fokozott nagy sebességű stabilitást eredményez.

   1. 1
   1. The unique EV platform design of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV for more safety.

    Biztonságra tervezve.

    Az E-GMP olyan különleges, elektromos járművekre jellemző formai sajátosságokkal rendelkezik, mint a rövid túlnyúlások, a hosszú tengelytáv, a kiemelkedő ütközési biztonságról gondoskodó, maximálisan kihasznált belső tér, valamint a legmagasabb szintű akkumulátor-biztonság.

   1. 1
   1. A woman resting in the reclined passenger seat insider her Hyundai IONIQ 5 electric CUV.

    Rugalmasan variálható üléselrendezés.

    A sík padlónak köszönhetően az első és hátsó ülések a legváltozatosabban rendezhetők el, innovatív elektromos mobilitási élményt kínálva minden utazási és élethelyzetben.

   2. The low-mounted battery and flat floor provide more legroom in the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

    Tágasabb lábtér.

    A mélyen beépített akkumulátor és a padlóalagút kiküszöböléséből adódó, teljesen sík padló révén jóval tágasabb lehet az utasok lábtere.

   3. Clearcut of the interior of the Hyundai IONIQ 5, showing the new electrified mobility experience.

    Még tágasabb utastér.

    Az E-GMP révén olyan, innovatív belső teret alakíthattunk ki, amely vadonatúj elektromos mobilitási élményt biztosít ügyfeleink számára. A nagy helyigényű klímaberendezést az utastérből átköltöztettük a motortérben felszabadult helyre, így az elöl utazók még tágasabb helykínálatnak örvendhetnek.

   1. 1
   2. 2
   3. 3

   Töltés

   Kiemelkedő töltési teljesítmény.

   Töltse autóját otthon, az éjszaka folyamán, vagy töltsön rá az akkumulátorra néhány perc alatt út közben, egy gyorstöltő állomáson. Az otthoni csatlakozó jellegétől, illetve a nyilvános töltőpont típusától függően az IONIQ 5 számos különböző módon tölthető. Az innovatív 800V-os akkumulátor rendszer a jelenleg elérhető egyik leggyorsabb töltést teszi lehetővé, ugyanakkor a technológia a 400V-os és váltóáramú töltést is támogatja.

   Milyen hosszú a napi ingázása?

   Számolja ki az ingázási napok számát két töltés között.

   22 km

   IONIQ 5

   22

   nap

   töltések
   között1

   A young couple hanging out next to their Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV while it is charging.

   Többféle feszültségű töltőrendszer.

   A Hyundai világelső, szabadalmaztatott technológiája a 400V és 800V-os töltő infrastruktúrákat is támogatja, méghozzá kiegészítő komponensek vagy adapterek nélkül.

   1. The Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV charging at a IONITY fast charging station.
    5

    Villámsebesen útra kész - ultragyors töltés

    Az IONIQ 5 800V-os akkumulátor-rendszere révén 5 perc alatt 100 kilométerrel növelhető a hatótávolság. A rendszer akár a 220 kW-os egyenáramú villámtöltést is támogatja: ezzel az akkumulátor töltöttségi szintje 18 perc alatt 10%-ról 80%-ra növelhető.

   2. The Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV charging at home, a young couple sitting next to it.
    5

    Háztartási fali töltőbox vagy nyilvános váltóáramú töltőpont.

    Töltse autóját otthonában vagy bevásárlás közben: a nagy teljesítményű, 11 kW-os fedélzeti töltő a váltóáramú töltési lehetőségek széles skáláját bocsátja rendelkezésére.

   3. Couple charging their Hyundai IONIQ 5 on a public charging station.

    Kevesebb várakozás. Több rugalmasság.

    Gyorsabban megkezdheti, és gyorsabban befejezheti a villámtöltést. A 400V / 800V technológia lehetővé teszi, hogy amennyiben az egyik töltőtípus foglalt, fennakadások nélkül használhassa a másikat.

    1. The long-range battery version of the Hyundai IONIQ 5 electric CUV needs 18 minutes to charge from 10 to 80%
     5

     Nagy hatótávolságú akkumulátor.

     Az IONIQ 5 800V-os akkumulátor rendszere nagy hatótávolságú (72,6 kWh) akkumulátor esetén az alábbi töltési időket biztosítja: 350 kW egyenáramú töltőpont: töltési idő 18 perc 10-80% 5 percnyi töltéssel elérhető extra hatótávolság: 111 km. 50 kW egyenáramú töltőpont: töltési idő 1 óra 10-80% 5 percnyi töltéssel elérhető extra hatótávolság: 28 km.

    2. The standard-range battery version of the Hyundai IONIQ 5 electric CUV needs 18 minutes to charge from 10 to 80%
     5

     Normál hatótávolságú akkumulátor.

     Az IONIQ 5 800V-os akkumulátor rendszere normál hatótávolságú (58 kWh) akkumulátor esetén az alábbi töltési időket biztosítja: 350 kW egyenáramú töltőpont: töltési idő 18 perc 10-80% 5 percnyi töltéssel elérhető extra hatótávolság: 88 km. 50 kW egyenáramú töltőpont: töltési idő 43 perc 30 mp 10-80% 5 percnyi töltéssel elérhető extra hatótávolság: 27 km.

    1. 1
    2. 2
    1. The Hyundai IONIQ 5 long-range battery loads in 6 hours and 9 minutes at an AC charging station.
     5

     Nagy hatótávolságú akkumulátor.

     Háztartási fali töltőbox vagy nyilvános váltóáramú (EU háromfázisú, 230V) töltőpont: töltési idő: 6 óra 9 perc.

    2. 	The Hyundai IONIQ 5 standard-range battery loads in 5 hours at an AC charging station.
     5

     Normál hatótávolságú akkumulátor.

     Háztartási fali töltőbox vagy nyilvános váltóáramú (EU háromfázisú, 230V) töltőpont: töltési idő: 5 óra.

    1. 1
    2. 2
    The Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV reflected in the window of a cafe.

    A mindennapok elektromos mobilitása.

    Ismerje meg alaposan a töltési időket, az otthoni töltőbox telepítésének a lehetőségét, a rendelkezésre álló töltőkábeleket és csatlakozókat, valamint az elektromos jármű fenntartásával járó költségeket.

    Kényelem és praktikum

    Kényelmes ingázás, lehengerlő teljesítmény.

    Az IONIQ 5 az egyedülálló, ötletes és élvezetesen használható, ultramodern kényelmi funkciók széles választékával újraalkotja a mobilitás fogalmát. Az IONIQ 5 emellett innovatív V2L funkciójának köszönhetően a fenntartható elektromobilitási életstílust is támogatja: a felhasználók bármilyen elektromos berendezést (pl. elektromos kerékpár, elektromos robogó vagy kempingfelszerelés) tölthetnek a járműről; akár menet közben, akár álló helyzetben.

    A tablet charging with the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUVs Vehicle-to-Load technology.

    Töltés a fedélzeten.

    Az IONIQ 5 járműből-a-fogyasztóra (V2L) technológiája segítségével a fedélzeti 230 voltos aljzatról bármilyen készüléket tölthet vagy működtethet akár 3,6 kW teljesítménnyel.

    Charge your e-bike or other gadget with your car thanks to the second V2L port in the Hyundai IONIQ 5 electric CUV.

    Töltés bárhol.

    A kétirányú töltőnyílásba illeszthető átalakítón keresztül pedig kikapcsolt járműről is tölthet, illetve működtethet más berendezéseket, legfeljebb 3,6 kW teljesítménnyel.

    Kapcsolódás

    Annyira online, amennyire csak szeretné.

    Az IONIQ 5 ösztönösen kezelhető, intelligens technológiák lenyűgöző kínálatával gondoskodik az utasok és a technológiák zökkenőmentes online csatlakozásáról. Élvonalbeli kapcsolódási funkciók - mint például a Bluelink Connected Car szolgáltatások - gondoskodnak arról, hogy Ön okostelefonjáról vagy szóbeli utasításokkal vezérelhesse autóját. A navigációs rendszerhez három éven át érvényes előfizetés tartozik a Hyundai LIVE szolgáltatásokra.

    1. The fully digital 12.25” cluster display inside of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

     12,25 colos, teljesen digitális műszeregység.

     A 12,25 colos, teljesen digitális műszeregység ott jeleníti meg a legfontosabb információkat - a sebességtől kezdve az akkumulátor töltöttségéig -, ahol azokat a legkönnyebb leolvasni: elöl, középen.

    2. 	The 12.25” infotainment touchscreen inside of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

     12.25 colos érintőképernyő.

     A 12,25 colos érintőképernyőn keresztül könnyedén vezérelheti a kapcsolódási opciókat vagy a klímaberendezést. A letisztult, modern megjelenés érdekében minden kezelőszerv érintésérzékeny.

    3. The BOSE premium sound system in the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

     BOSE prémium audiorendszer.

     A prémium BOSE audiorendszer kiemelkedő teljesítményt nyújt; a nyolc nagyteljesítményű hangszórót úgy hangoltuk, hogy lenyűgöző hangzást biztosítsanak.

     1. The Hyundai IONIQ 5 electric CUV's high-speed wireless charger ports in the front and back seats.

      Vezeték nélküli töltés.

      A padlókonzolban kialakított nagysebességű, vezeték nélküli töltő beépített hűtő funkciója megakadályozza, hogy az okostelefon túlmelegedjen, ezzel biztonságosabbá teszi a használatát.

     2. Close up of the E call button that calls emergency services automatically in the Hyundai IONIQ 5 electric CUV.

      E-call.

      Automatikusan segítséget hív, ha Ön balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.

     3. USB aljzatok elöl és hátul.

      Elöl egy 12V töltő csatlakozó és 2 USB aljzat található, az egyik adatátviteli támogatással. Hátul két darab USB csatlakozót találunk.

      Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

      Vezérelje autóját okostelefonjáról - vagy szóbeli utasításokkal. A Bluelink legfrissebb verziójával maximálisan kiaknázhatja a legmodernebb online kapcsolódási funkciókban rejlő előnyöket. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció vezérlésére alkalmas; emellett a navigációs rendszerhez három éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár a Hyundai LIVE szolgáltatásaira, valós idejű forgalmi, parkolási és üzemanyagár-információkkal.

      Bluelink® okostelefonos alkalmazás.

      Vezérelje autóját okostelefonjáról. A Bluelink alkalmazás az okostelefonon keresztül teremt kapcsolatot autójával, így Ön könnyedén működtetheti az ajtózárakat, ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét, előmelegítheti az utasteret ... és így tovább. További tájékoztatás alább.

      1. Smartphone screen with Bluelink® Connected Car Services with Remote Charging for the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       Távoli töltésvezérlés.

       A távoli töltés funkció lehetővé teszi, hogy az IONIQ 5 vezetője az okostelefonos alkalmazásból, egyetlen gombnyomással a távolból indítsa el, illetve állítsa le a töltési folyamatot.

      2. Smartphone screen with Bluelink® Connected Car Services with Remote Climate Control for the Hyundai IONIQ 5 electric CUV.

       Klímaberendezés távvezérlése.

       Hideg van kint? Mi sem egyszerűbb ennél! Előre beállíthatja, hogy mikorra szeretné előmelegíteni a hálózatra csatlakoztatott autó utasterét, leolvasztani az ablakokat, és felfűteni a kormánykereket - például otthon, a garázsban. Ez nem csak kényelmes, de az akkumulátor töltését is kíméli, hiszen így nem kell menet közben felfűteni az autót.

      3. Smartphone screen with Find out your range with DTE (Distance to empty) for the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       Lemerülésig megtehető távolság (DTE).

       Nem tudja pontosan, mekkora a hatótávolsága? Mielőtt útnak indulna, ellenőrizze, mekkora távolságot tud megtenni a rendelkezésre álló töltéssel, és tervezzen ehhez igazodva.

      1. 1
      2. 2
      3. 3
      1. Smartphone screen of the Bluelink app: Last Mile Navigation for the Hyundai IONIQ 5.

       Utolsó szakasz navigációja.

       Amennyiben a tényleges úti céltól távolabb kell megállnia, a navigálását átveheti az autóból az okostelefonos alkalmazásba. Ezt követően telefonja kiterjesztett valóságú megjelenítéssel vagy a Google Térkép segítségével igazítja Önt útba.

      2. Smartphone screen of the Bluelink app: Destination send to car for the Hyundai IONIQ 5.

       Célállomás autóba küldése.

       Az okostelefonra telepített Bluelink alkalmazással már azelőtt rákereshet úti céljára, hogy beszállna a gépkocsiba. A Bluelink ezt követően szinkronizálja az útvonalat az IONIQ 5 navigációs rendszerével. Nincs más dolga, mint beszállni és megnyomni a 'Go' gombot.

      3. Smartphone screen of the Bluelink app: Find my car for the Hyundai IONIQ 5.

       Jármű keresése.

       Nem emlékszik, merre parkol? Nyissa meg a Bluelink alkalmazást, és a világ bármely pontján megnézheti, hol található járműve.

      1. 1
      2. 2
      3. 3
      1. Smartphone screen of the Bluelink app: Remote door lock & unlock for the Hyundai IONIQ 5.

       Távolból működtethető központi zár.

       Elfelejtette bezárni autóját? Ne aggódjon: az IONIQ 5 emlékeztető üzenetet küld okostelefonjára. Ezután elég beírnia PIN kódját, és a Bluelink alkalmazásból máris zárhatja vagy nyithatja autója központi zárját.

      2. 	Smartphone screen of the Bluelink app: Alarm notification for the Hyundai IONIQ 5.

       Riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés.

       A Bluelink mindig szemmel tartja autóját. Ha valaki megpróbálná feltörni autóját – az ajtózárat kiiktatták, az ajtót kinyitották –, az alkalmazás üzenetet küld okostelefonjára.

      3. Smartphone screen of the Bluelink app: Car health information for the Hyundai IONIQ 5.

       Autó diagnosztikai információ.

       Teljes körű járműdiagnosztikai vizsgálatot kezdeményezhet a Bluelink alkalmazásból. A jelentés olyan információkat tartalmazhat, mint az abroncsnyomás, a hibakijelző, a légzsákok, a fékrendszer és így tovább.

      1. 1
      2. 2
      3. 3

      Biztonság

      Élvonalbeli biztonsági és vezetőtámogató rendszerek.

      A Hyundai modellkínálata a biztonság és a praktikum legmagasabb szintjét nyújtja, hála a biztonsági és vezetőtámogató funkciók széles körének. Az élvonalbeli, fejlett vezetőtámogató funkciókat felvonultató Hyundai SmartSense rendszer révén az IONIQ 5 a legmodernebb biztonsági és vezetőtámogató technológiákat kínálja, amelyek gondtalanabbá teszik az utazást. Ráadásul az IONIQ 5 a Hyundai modellek közül elsőként 2. szintű autonóm biztonsági technológiával rendelkezik.

      1. The advanced head-up display in the cockpit of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       Fejlett head-up kijelző.

       A fejlett head-up kijelző biztonságossá tesz minden utat: virtuális információkat - például navigációs irányokat vagy figyelmeztetéseket - vetít közvetlenül a vezető szeme elé.

      2. A Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV passing another car on a country road.

       2. szintű autonóm mobilitás.

       Az IONIQ 5 a Hyundai modellek közül elsőként 2. szintű autonóm biztonsági technológiával rendelkezik. Az erre szolgáló Autópálya asszisztens II funkció szabályozza a jármű sebességét és követési távolságát, és támogatja a sávváltást.

      3. The Surround View Monitor (SVM) of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       360 fokos parkoló kamera (SVM).

       Szűk a parkolóház? Nem elég tágas az autómosó? Mi sem egyszerűbb ennél! A 360 fokos parkoló kamera által biztosított panoráma kép egyszerűvé és biztonságossá teszi a szűk helyen való manőverezést.

      4. Enhanced safety with 7-airbags inside of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       Fokozott biztonság hét légzsákkal.

       Az IONIQ 5 hét légzsákkal - köztük az elöl utazók fejsérüléseit csökkentő, első üléssori központi légzsákkal - gondoskodik a fokozott biztonságról.

      5. The Blind-Spot View Monitor (BVM) of the Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV.

       Holttérfigyelő monitor (BVM).

       A digitális műszeregység képernyőjén megjelenítheti az autó bal és jobb oldalán haladó forgalom képét. A kamerákat sávváltáskor az irányjelző működtetése aktiválja.

       1. Ráfutásos balesetet megelőző rendszer gyalogos- és kerékpáros-felismeréssel (FCA).

        Az autó előtti útszakaszt kamerával és radarral pásztázó FCA automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok és kerékpárosok észlelésére is képes.

       2. Aktív holttérfigyelő rendszer (BCA).

        A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett, két radarral dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

       3. Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA).

        Ha nehezen belátható helyről kell kitolatnia, a rendszer nem csak figyelmeztet az oldalról érkező járművekre, de automatikusan le is fékezi az autót.

       4. Hátrameneti parkolási ütközéselkerülő rendszer (PCA).

        Ha a tolatókamera vagy a tolatóradarok segítségével akadályt észlel, a PCA rendszer figyelmeztető jelzést ad le, valamint szükség esetén működésbe hozza a fékeket, így kerülve el az ütközést.

       5. Sávtartó rendszer (LKA)

        A rendszer az elülső kamera segítségével felügyeli az útfelfestéseket. Amennyiben a jármű az Ön szándéka ellenére elhagyja a sávot, a rendszer hang- és fényjelzéssel riasztja Önt, majd a kormányzásba beavatkozva visszatéríti a járművet a helyes irányba.

       6. Intelligens sebességtartó automata Stop & Go funkcióval (SCC +S&G)

        Még biztonságosabb, még pihentetőbb. Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva. A meg-megtorpanó városi forgalomban a rendszer tartja a beállított távolságot.

       7. Távirányításos, automatikus beparkoló rendszer (RSPA).

        Az IONIQ 5 képes távvezérléssel betolatni a parkolóhelyre, majd onnan kiállni - ehhez csupán az intelligens kulcs gombját kell megérinteni.

       8. Intelligens sebességkorlátozó táblafelismerő rendszer (ISLA).

        Ez a félautonóm mobilitási technológia észleli a sebességkorlátozásokat, és azokhoz igazítja a jármű sebességét (ha aktív.)

       9. Navigáció alapú adaptív sebességtartó automatika (NSCC).

        Az ultramodern navigációs rendszer adatai alapján előre tudja, hogy kanyar vagy egyenes útszakasz vár-e rá, és ennek megfelelően, a biztonságot szem előtt tartva szabályozza a jármű sebességét.

       10. Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW).

        Figyeli a vezető éberségi szintjét vezetés közben. Figyelmeztetést ad, ha a vezető figyelmetlenségét észleli, és szükség esetén pihenést javasol.

       1. 1
       2. 2
       3. 3
       4. 4
       5. 5
       6. 6
       7. 7
       8. 8
       9. 9
       10. 10
       This clever feature prevents accidents by detecting vehicles approaching from behind and temporarily locking the rear child lock doors, so that passengers can only exit the car when it is safe to do so.

       Biztonságos kiszállást támogató rendszer (SEA).

       Az ötletes funkció észleli, ha hátulról jármű közelít. Ilyenkor átmenetileg aktiválja a hátsó ajtók gyermekzárát, így az utasok csak akkor szállhatnak ki az autóból, amikor már biztonságos.

       Hyundai IONIQ 5 electric midsize CUV travelling along a country road with High Beam Assist (HBA).

       Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

       A rendszer észleli a szemből érkező, illetve előttünk haladó járműveket, és szükség esetén automatikusan tompított világításra vált. Amikor a rendszer már nem észlel járművet, automatikusan visszakapcsolja a távolsági világítást, ezzel optimalizálva a látási viszonyokat.

       Fedezze fel részletesen az IONIQ 5 szabadidőjárművet.