Hírek


A Hyundai Motor környezetbarát flottajárművekkel támogatja a labdarúgó világbajnokság fenntarthatóságátA Hyundai Motor környezetbarát flottajárművekkel támogatja a labdarúgó világbajnokság fenntarthatóságát
  • Az autógyártó 236 környezetbarát gépkocsiból álló utasszállító járműflottával járul hozzá a 2022. évi FIFA labdarúgó világbajnokság szénsemlegességi célkitűzésének megvalósításához
  • A hibrid, illetve akkumulátoros elektromos személygépkocsikon, valamint Elec City buszokon kívül a Hyundai Motor az esemény helyszínein mobil elektromosjármű-töltőket, valamint asszisztencia szolgáltatást és személyzetet is biztosít
  • A Hyundai Motor a labdarúgó világbajnoksághoz kapcsolódó 'Évszázad gólja' kampányon keresztül folytatja a szénsemlegesség eszményének népszerűsítését a szurkolók körében

A Hyundai Motor Company, a 2022. évi FIFA labdarúgó világbajnokság hivatalos támogatója a mai napon bejelentette, hogy az esemény személyszállítási igényeinek 50 százalékát környezetbarát gépkocsikkal oldja meg, így támogatva a sportág globális ünnepének szénsemlegességre vonatkozó célkitűzéseit. A labdarúgó világbajnokságok története során először fordul elő, hogy a rendezvény hivatalos járműflottájában ilyen arányban találhatók meg környezetbarát gépkocsik.

A Hyundai Motor összesen 616 gépkocsit biztosít a 2022-es FIFA labdarúgó világbajnokságra. Ebből 446 személygépkocsi, és ezeknek valamivel több, mint a fele, 226 darab hibrid (HEV) vagy akkumulátoros elektromos (BEV) hajtású. Emellett a Hyundai 10 darab Elec City elektromos buszt is biztosít a november 20. és december 18. között, Katarban zajló bajnokságra.

„A Hyundai Motor és a FIFA egyaránt arra törekszik, hogy a tiszta mobilitás bevonásával fenntartható sikerként valósítsák meg az idei világbajnokságot.” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. „Azáltal, hogy környezetbarát hibrid és akkumulátoros elektromos járműveket bocsátunk a szervezők rendelkezésére, reményeink szerint megvalósíthatjuk közös álmunkat: hogy a katari világbajnokság a bolygó és az emberiség számára egyaránt pozitív eredményekkel záruljon.”


A Hyundai Motor környezetbarát flottajárművekkel támogatja a labdarúgó világbajnokság fenntarthatóságát

Feltöltve a szénsemleges világbajnokságra

A Hyundai Motor egy kifejezetten erre a célra létrehozott szervezettel, valamit szupport rendszerrel biztosítja az elektromos járművek zavartalan üzemeltetését a labdarúgó világbajnokság során. Az autógyártó Hyundai IONIQ 5, Sonata Hybrid, Tucson Hybrid és KONA Hybrid, valamint akkumulátoros elektromos Genesis G80 EV és GV70 EV modellekkel biztosítja a FIFA kiemelt vendégeinek, valamint a rendező személyzetnek a közlekedését, míg a sajtó képviselőit Elec City buszok szállítják majd.

Ezeken túlmenően a Hyundai két darab akkumulátoros elektromos IONIQ 5 gépkocsival, azok innovatív járműből-a-fogyasztóra (V2L) funkcionalitását kihasználva gondoskodik az elektromos járművek akkumulátorainak folyamatos feltöltéséről. A FIFA 100-150 kW teljesítményű elektromosjármű-töltőket telepít a katari fővárosban, Dohában kialakított parkolóhelyeken, így biztosítva az akkumulátoros elektromos gépkocsik folyamatos üzemeltetését.

A Hyundai Motor valós időben felügyeli a flotta járműveinek állapotát, hogy műszaki meghibásodás vagy baleset esetén késlekedés nélkül a bajba jutott jármű és utasai segítségére siethessenek, szükség szerint biztosítva asszisztencia szolgáltatást, hibakeresést vagy átvizsgálást.

Emellett a Hyundai a flottaszolgáltatás hatékonyabb minőségbiztosítása érdekében ugyancsak valós idejű járműellenőrzést végez. Azáltal, hogy az esetleges baleseteket vagy meghibásodásokat valós időben észleli, a rendszer az összes kapcsolódó folyamatot képes egybe fogni, a jármű raktározástól kezdve az asszisztencia szolgálat útnak indításán keresztül a járművek javításáig és a helyszínelésig.

Annak érdekében, hogy a bajnokság teljes időtartama alatt fennakadások nélkül működjön a flottaszolgáltatás, a HMC szervizközpontjának, a közel-keleti regionális szervizközpontnak, valamint a közel-keleti regionális minőségbiztosítási központnak a munkatársaiból álló szakszolgálat áll készenlétben a FIFA parkoló létesítményeiben kialakított minőségi esemény irodákban, hogy támogatást nyújtson a helyi működtetésben. A csapat a katari márkakerekedői hálózat szerviz infrastruktúráját felhasználva végzi el a szükséges javításokat

A Hyundai Motor októbertől kezdődően a hibrid és akkumulátoros járművekre vonatkozó képzési programot biztosít a flotta összes járművezetője részére.

A Hyundai Motor környezetbarát flottajárművekkel támogatja a labdarúgó világbajnokság fenntarthatóságát

Összefogás a fenntarthatóságért

A Hyundai Motor a járműflotta összeállítása mellett a labdarúgó világbajnoksághoz kapcsolódóan áprilisban az Évszázad gólja (Goal of the Century, GOTC) kampányt is útjára bocsátotta. Az „Együtt egy fenntarthatóbb világért” szlogen égisze alatt zajló kampány a szénsemlegesség érdekében mozgósítja a szurkolókat szerte a világon.

A kampány részeként a Hyundai Motor létrehozta az Évszázad csapatát, amely a brit labdarúgó válogatott egykori kapitánya, Steven Gerrard vezetésével egyesíti a kampányt támogató nagyköveteket. Az Évszázad csapatának minden egyes tagja olyan célokat tűz ki saját szakterületén, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható jövő megteremtéséhez.

A Hyundai a közelmúltban ismertette az Évszázad csapatának tagjait, akik egységesen fellépve dolgoznak a közös cél érdekében. A „kezdő tizenegyben” olyan ismert személyek és csoportok szerepelnek, mint a BTS zenekar, a Hyundai Motor globális márkanagykövetei; Nadia Nadim afgán menekült labdarúgó, Dánia UNESCO nagykövete; Jeremy Scott amerikai divattervező; Lorenzo Quinn olasz szobrászművész, Nicky Woo dokumentumfotós, vagy Spot, a Boston Dynamics négylábú robotja.

A mai naptól egy különleges videót vetítenek a londoni Piccadilly Circus-ön; a filmben a BTS zenekar mellett az Évszázad csapatának több tagja is megjelenik.

További információk: www.hyundai.com/worldcup, illetve https://www.instagram.com/hyundai.